FAQ bedrijfsopdrachten

Dit zijn de meest voorkomende vragen. Fijn als u ze eerst even doorleest!

Ik heb een heel rare/bijzondere/vreemde/grappige/enorme pop nodig. Kan dat?
Hoera! Laten we uw project bespreken. Elke uitdaging is welkom.

Wanneer is de pop af?
Elke pop wordt door mij met de hand gemaakt. Dat houdt in dat na start van de productie 2-3 weken nodig is voor het maken. Bestellingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Bestelt u tijdig wanneer u een deadline heeft.

Wat kost een pop?
Dat hangt af van uw wensen. De richtprijs is 200 euro incl. BTW excl. verzendkosten voor een redelijk eenvoudige fleece pop tot een formaat van ca. 50 cm. Dat is inclusief productievoorbereiding, ontwerpschetsen, en maken van patronen. Kleertjes, speciale stoffen, bijzondere details beinvloeden de prijs verder. 

Waarom is de prijs voor een bedrijfspop hoger dan voor een knuffel naar kindertekening?
Vooropgesteld: de prijs voor elke pop is zeer laag in verhouding tot het aantal uren werk dat erin zit. 
Een knuffel naar kindertekening is eigenlijk liefdewerk.
Een bedrijfslogo of commercieel ontwerp stelt hogere eisen aan herkenbaarheid, bruikbaarheid, materiaal en technische vaardigheden. Communicatie en administratieve handelingen zijn bovendien intensiever. Uw pop dient ter promotie van uw organisatie en moet geld of aandacht kunnen genereren. Kortom bij uw bestelling hoort een professionele prijs. 

Krijg ik korting bij meerdere dezelfde poppen?
Een aantal van 2 tot 5 dezelfde poppen is vrijwel even intensief in de productie als 1 pop. Wanneer u kiest voor Trootoys kiest u voor maatwerk en handwerk. Daarom is quantumkorting niet van toepassing.

Krijg ik precies een pop naar mijn afbeelding?
Nee, het is altijd een zo goed mogelijke benadering. U heeft uniek maatwerk en handwerk besteld. Houdt u er rekening mee, dat het eindresultaat mede wordt bepaald door de interpretatie en het handschrift van de maker, het gebruik van voorhanden materiaal, en niet in de laatste plaats een vertaling van een 2D papieren afbeelding naar een 3D stoffen object. Er moeten voortdurend keuzes gemaakt worden tijdens de uitwerking. Ook het gewenste formaat wordt zo goed mogelijk benaderd, maar kan wat afwijken.

Hoe belangrijk is een briefing?
Zeer belangrijk. Met een briefing heeft u de meeste invloed op het eindresultaat. Een briefing bestaat uit afbeelding(en) en een schriftelijke beschrijving van uw verwachtingen voordat de productie start. Tussentijdse wijzigingen zijn niet mogelijk omdat dit het maakproces kan verstoren. Kijkt u daarom goed naar de afbeelding(en) die u beschikbaar stelt, en laat uw wensen vooraf schriftelijk weten.

Kan ik aanpassingen doorgeven wanneer de pop af is?
Nee, tenzij...vaak is technisch gezien geen aanpassing mogelijk. Denkt u aan de kleur of structuur van de stof, het model van het lijf of vastgestikte details die al voor de montage over naden heen zijn aangebracht. Wanneer een aanpassing eenvoudig uit te voeren is, kan dat wel, tegen betaling. 

Kunnen anderen eenzelfde pop bestellen?
Nee. Het ontwerp is van u, de maatwerk pop is van u. Een ander kan geen knuffel van het door u ontworpen karakter bestellen zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Vertonen van uw pop in de webwinkel is alleen bedoeld als portfolio.

Kan ik het patroon krijgen?
Nee. Dit is een patroon voor een eenmalig project, geen handleiding voor verdere productie. Het patroon blijft in bezit van Trootoys.

Wat als ik niet tevreden ben?
99% van de klanten zijn blij verrast met het eindresultaat, maar soms is er toch een klacht helaas. Dan toetsen we de briefing. Wanneer het eindresultaat afwijkt van onuitgesproken verwachtingen, is dit geen reden tot reclamatie of kortingen. U kunt de pop alsnog accepteren, of een nieuwe pop bestellen opnieuw tegen betaling. Wanneer ik als maker aantoonbaar in gebreke ben gebleven ten opzichte van de briefing, ontvangt u uiteraard wel een reclamatie van de kosten. 

Wat als ik wel tevreden ben?
Geweldig! U heeft een unieke pop die u jarenlang kunt gebruiken. Ik heb een prachtig project kunnen maken. Uw pop komt in de eregalerij!

Aan de hand van de foto's op deze website heeft u een beeld van wat u kunt verwachten: met passie en aandacht gemaakte poppen die tot in detail uitgewerkt zijn.

Gastenboek

  • 30-01-2019 - Mariken heeft een oud knuffeltje nagemaakt die na 25 jaar...  lees meer
  • 09-01-2019 - Ik heb Mariken gevraagd om een nieuw beertje te maken...  lees meer
  • 15-11-2018 - Vorige week de knuffel ontvangen die ik heb laten maken...  lees meer
Plaats een bericht
© 2013 - 2019 Trootoys | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel