Speel element Doerak voor museum

Vorige Artikel 3 van 37 Volgende

Een pittige maar eervolle opdracht was dit, voor het Belasting en Douane museum in Rotterdam. Het was mij nog niet bekend, maar na een bezoekje ben ik overtuigd: het is een leuk museum in een prachtig pand, niet alleen voor de fijnproevers maar ook voor kinderen! Er is een behoorlijk grote ruimte ingedeeld voor kinderen, waar allerlei activiteiten georganiseerd worden. Ze kunnen daar kennismaken met het vak van Douanier. En ook kennismaken met Doerak, de douanehond. 

Om Doerak gaat het dus. Hij was nodig in levenden lijve, lekker groot en robuust. Ik noem het geen knuffel meer hoor, dit zijn echt een soort meubelstukken. Ze moeten namelijk heel lang mee kunnen en vrij gebruikt worden door kinderen in de speelruimte. Bovendien zijn er eisen voor brandveiligheid om rekening mee te houden.

Na wat onderzoek bleek een prachtige meubelstof van Oniro Textiles het best geschikt. Zuiver Nieuw-Zeelandse wol verwerkt in een Deense meubelstof. Onnoembaar veel tests in het klein en daarna een extra test in het groot gingen vooraf, voordat ik durfde te knippen in de mooie stof. De stof is erg stevig en rekt niet veel uit, en elke naad is dubbel/driedubbel gestikt. 

De Doerak honden zijn ruim een meter hoog, wegen per stuk zo'n zes kilo want er gaat superveel vulling in. Het was daarna een indrukwekkende toer om ze met de trein naar Rotterdam te vervoeren, en heel leuk om ze persoonlijk af te leveren.

Veel succes daar, Doerakken!

© 2013 - 2022 Trootoys | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel