Oud knuffeltje namaken: muis

Vorige Artikel 14 van 97 Volgende

Dit knuffeltje wordt op de foto door een peuter vastgehouden. Die peuter is inmiddels volwassen en gaat vader worden! Naast de hele oude muis knuffel mag er nu ook een nieuwe komen, speciaal voor de baby. Een mooi bedrukt stofje en een bijzonder gezichtje wordt de uitdaging. We gaan aan de slag!

Naschrift: een echte uitdaging...Want eigenlijk had ik maar 1 goede foto. Gelukkig mocht ik een beetje vrijheid nemen bij het namaken. Een mooi blauwgebloemd stofje dat er goed op lijkt helpt al veel. Het gezichtje was zacht, en dat brengt me al snel naar het zogenaamde Waldorf popje. Een techniek waarbij het hoofdje gemodelleerd wordt door een zacht bolletje met draden te omwikkelen op de juiste plekken. Wanneer de vorm goed is, wordt het bolletje nog eens met zachte stof omwikkeld en daarna weer met de buitenste stof. Door middel van 'needle sculpting' zie je de basisvorm weer verschijnen. Dit klinkt vanzelfsprekend maar kostte me heel wat uurtjes aan research, youtube tutorials en proefjes. Uiteindelijk kreeg ik een 'muis-achtig gezichtje'.

Het gezichtje kreeg een muizenmuts met oortjes, en bij het vastnaaien heb ik de wangetjes benadrukt.

Het lijfje is vrij eenvoudig van vorm en ook gebaseerd op een Waldorf popje. Lekker zacht opvullen, een steekje extra om de armen te accentueren en heel stevig aan het hoofdje genaaid. 

De tweede generatie Muis-knuffelaars kunnen weer vooruit :-)

© 2013 - 2022 Trootoys | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel