Oud knuffeltje namaken: hond

Vorige Artikel 16 van 97 Volgende

Dit is een heel trouw hondje geweest. Hij ging altijd mee, ook op vakantie. Helaas is hij bij de laatste vakantie verloren geraakt. Hij is echt heel schattig, door zijn mooie snuit, flapoortjes, los hangende armpjes en een beetje peervormig lijf. 

Ik ga hem zo goed mogelijk namaken. Een behoorlijke speurtocht naar stofjes wordt het...en dan het patroon proberen te 'vinden'. Dat gaat via veel uitproberen. 

Deze lieve hond krijgt een broertje om mee door te knuffelen.

Naschrift: dat van die speurtocht klopte helemaal...de stof van de oude knuffel lijkt op een soort langharig badstof dat een tijdje 'in de mode' was. Nou...nu niet meer dus, want nergens meer te vinden. Ik heb op internet gezocht, ben meerdere malen naar de markt geweest om te vragen, heb stiekum lopen voelen aan luxe knuffels in speelgoedwinkels, heb diverse staaltjes opgevraagd en zelfs twee goedkope knuffels gekocht met het idee die dan maar te slopen en de stof te gebruiken (Ze zijn wel gesloopt, maar niet gebruikt moet ik toegeven). Uiteindelijk de best gelijkende stof gevonden in een webshop.

Daarna het patroon...om kort te gaan 3 hondjes van een bestaand patroon gemaakt, dat als uitgangspunt genomen voor een patroon voor dit hondje. En toen, na 15 hoofdjes en 4 lijven... daar is hij dan! Erg he, dat je al jarenlang knuffels maakt en toch weer bij nul moet beginnen...

Zo krijgt ook een nieuwe knuffel een geschiedenis mee. 

© 2013 - 2022 Trootoys | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel