knuffel van tekening: lief engel

Vorige Artikel 32 van 97 Volgende

Lief Engel is een knuffel naar een karakter uit een mooi nieuw peuterboekje van de schrijfster Marja Willems. Zo kunnen de peuters lekker knuffelen terwijl ze worden voorgelezen. Mooi om te doen!

Een lijntekening omzetten naar knuffel betekent dat ik langs alle patroondelen een zwarte strook naai, zodat je de lijnen mooi kunt zien. Dat is rondom de hoekjes van de vleugels een mooie uitdaging...Het hartje wordt uitgeknipt in rood en dan op een zwart hartje genaaid zodat je een mooie lijn eromheen krijgt. De vleugels worden gewatteerd. De haren worden als een zwarte applicatie op een wit vlak genaaid. Dat vlak is gewatteerd, en daarna is de haarlijn met de hand doorgestikt met zwart garen.

Het lijfje is zo gemaakt dat het 3D wordt. Onderin is een kussentje gelegd met korreltjes. Dat voelt fijn aan, en de figuur kan zo blijven staan.

De Halo is als een los apart kussentje erbij gemaakt, dat is leuk voor peuters om mee te spelen. Een gele applicatie op ovaal en ook een gele band rondom langs de patroondelen. De halo is gewatteerd en met de hand doorgestikt met geel garen.

Met transferprint heb ik 2x het woordje 'lief' op vilt gestreken en de vilt applicatie is opgenaaid aan de achterkant van de engel en van de halo.

Formaat: ca. 50 cm.

Maaktijd: ca. 20 uur.

© 2013 - 2022 Trootoys | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel