Knuffel op maat:Knuffelportret italiaanse waterhond

Vorige Artikel 67 van 97 Volgende

Deze grote lieve Italiaanse Waterhond wordt speciaal gemaakt voor de zoon des huizes. Hij moest vooral lekker zacht worden en hiervoor ging ik op zoek naar mooi krullerig pluche. De knuffel is inmiddels helemaal opgenomen in de familie! Heel fijn om zo'n mooie foto te mogen plaatsen.

Zo leer je nog eens wat....

De Lagotto Romagnolo wordt ook wel de Italiaanse Waterhond genoemd, wat aangeeft dat het ras verwant is aan de Franse, Spaanse en Portugeese Waterhonden. Toch is de Lagotto een bijzonder ras binnen zijn groep, vooral vanwege zijn compactheid en sublieme reukvermogen. Er is niet veel bekend van de vroege geschiedenis van de Lagotto, wel is duidelijk dat het ras zeer oud is.

De Lagotto werd van oorsprong gebruikt als water-apporteer hond: het ophalen van geschoten waterwild in de vroeger talrijke moerassen in de noord-Italiaanse provincie Romagne, maar ook truffels zoeken was als vroeg een bijbaan van de Lagotto. Toen de moerassen in Romagne werden ontgonnen kwam het accent bij dit ras op het truffels zoeken te liggen.

© 2013 - 2022 Trootoys | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel